3D Yazıcı Satın Alma Rehberi

12-04-2022 09:40
3D Yazıcı Satın Alma Rehberi

3D YAZICI SATIN ALMA REHBERİ

Üç boyutlu baskı teknolojisinin geçmişi yıllar öncesine dayanmasına rağmen, fiyatının son kullanıcı tarafından kabul edilebilir bir düzeye inmesi günümüzü buldu. Bu benzersiz cihazlardan çıkan nesneler kullanıcıların ilgisini fazlasıyla üzerine çekmeyi başardı. Bu nedenle biliyoruz ki ilk defa 3D yazıcılarla tanışan bir kişi bu cihazlardan birine sahip olmak istiyor.



 

Hal böyle olunca ve talep bu kadar artınca, tüketicinin doğru cihazı seçmesine yardımcı olacak bir rehber yazmak kaçınılmazdı. Bu rehberde size en uygun 3D yazıcının ne gibi özelliklere sahip olması gerektiğini anlatacağız. 3d yazıcı derken bir görsel de olsa fena olmazdı dedik ve yukarıda bulunan görselde Artillery markasının Hornet modelini oraya bıraktık.

 

Bir 3D yazıcı satın alırken nelere dikkat etmeliyim?


Bir 3D yazıcıyı diğerinden ayıran temel özelliklere göz atalım:

 

Baskı tablası hacmi:

Öncelikle kendimize sormamız gereken sorular var. Seçeceğimiz 3d yazıcının baskı tablası ölçüleri ne olmalı? Basmak istediğiniz baskılar maksimum hangi boyutta? Başlangıç seviyesi olarak belirlediğimiz ölçü 
22*22*25cm boyutlarında. Orta ölçekli isterseniz 30*30*40 cm kafi diyebiliriz. Daha da büyük isterseniz 40*40*40 hatta 50*50*50 makinalarda mevcut fakat unutmayın ne kadar büyük hacim olursa o kadar uzun baskı süresi. Koca bir parçayı büyük makine da basmaktansa modeli ikiye bölüp 2 küçük veya 2 orta boy makine kullanıp hem riski dağıtır hem de daha hızlı üretmiş olursunuz. 

 



 

 

Cihazın basabildiği filamentler:

Bir 3D yazıcı alıyorsanız alacağınız yazıcının hangi filamentleri desteklediğini iyi bilmelisiniz (3D yazıcıların baskı esnasında kullandığı hammaddeler filament olarak adlandırılıyor). Bunlardan en popüleri PLA’dır. Amatör profesyonel farketmeksizin kullanıcılar tarafından kullanılan PLA mısır nişastasından üretilmekte ve sağlığa herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Sitemizden PLA filament satın almak için tıklayın!

Diğer bir filament ABS ise daha profesyonel kullanıcılar ve mühendisler tarafından tercih edilen petrol bazlı dayanıklı bir hammaddedir. Kapalı ortamda baş döndüren koku salınımına sahiptir. Bu sebeple bireysel kullanıcılara kesin ve kesin tavsiye edilmemektedir. ABS malzeme havadan çok çabuk etkilendiği için kesinlik kapalı kasa bir 3d yazıcıda basılmalıdır. Eğer 3d yazıcı kullanmaya yeni başladıysanız başlangıç seviyesi cihazınızda bu malzemeyi kullanmamanızıtavsiye ediyoruz. Sitemizden ABS filament satın almak için tıklayın!

 

Tough PLA, ABS'ye benzer tokluğa sahip teknik bir PLA (polilaktik asit) malzemesidir.Başlangıç seviyesi cihazınızda bu malzemeyi kullanabilirsiniz. Katmanlara ayrılma veya bükülme korkusu olmadan daha büyük boyutlarda işlevsel prototipler ve parçalar yazdırmak için idealdir.Tough PLA normal PLA ile aynı güvenli ve kolay kullanımı sunar. PLA dan daha dayanıklı bir malzeme istiyorsanız kesinlik doğru filamenttesiniz. Sitemizden Tough PLA filament satın almak için tıklayın!

 

PETG, Kullanımı kolay ve çok yönlü, kolay basılabilirlik, tokluk, kimyasal direnç, aşınma direnci ve sıcaklık direnci gibi özellikler, PETG' yi çok çeşitli uygulamalar için uygun hale getirir. Başlangıç seviyesi cihazınızda bu malzemeyi kullanabilirsiniz. Sitemizden PETG filament satın almak için tıklayın!

 


 
 
TPU, esnek bir malzemedir, bu da onu kimyasal direnç ve kauçuk ve plastik nitelikleri gerektiren uygulamalar için ideal kılar. Esnek basmak istediğiniz tüm modeller için bu filament işinizi görecektir. Rahat bir baskı deneyimi için Direct Drive bir 3d yazıcı sahibi olmalısınız. (Bknz. Direct Drive 3d yazıcı modeli) Sitemizden TPU filament satın almak için tıklayın!

 
 
 

Wood yani Ahşap filamentler, içlerinde eser miktarda odun lifleri içermektedir. Bu sayede hissiyat, görüntü, doku ve koku olarak ahşap bir baskı almış gibi olursunuz. Bu filamenti rahatça basabilmek için cihazınıza 0.6 mm nozzle ucu takmanızı önermekteyiz. Aksi halde 3d yazıcınızın baskı ucunu tıkayabilirsiniz. Sitemizden Wood filament satın almak için tıklayın!

Baskı kalitesi:

Baskı kalitesine etki eden en önemli etkenlerden biri de katman yüksekliğidir. Katman yüksekliği Mikron olarak da adlandırılır. Piyasada 10 Mikron’dan 300 Mikron’a kadar çeşitli katman yüksekliklerini destekleyen 3D yazıcılar bulunmaktadır. Genelde 200 Mikron, yüksek çözünürlüklü baskılar almak için yeterlidir. Fakat bir objeyi 200 Mikron yerine 100 Mikronda üretmek baskı süresini uzatacaktır. Piyasadaki bir çok yazıcı size bu kaliteyi verecektir.


 

Otomatik Kalibrasyon:

Cihazınızda kesin ve kesinlikle bu özellik olmalı dediğimiz konu! Creality Ender 3 Pro 3d yazıcı zamanına göre iyi bir cihaz idi ama zaman yenik düştü ve ondan çok çok daha iyi 3d yazıcılar günümüzde bizlere eşlik ediyor. Bu sebeple aldığınız cihazda BL Touch veya CR Touch olup olmadığını mutlaka sorun!

 

 

 

Hala karar veremiyorum!


Pekâlâ, öyleyse bize info@proboyut.com veya 0542 310 90 17 numaralı telefondan ulaşabilir ve ekibimizden destek alabilirsin!

 

Umarım bu yazı senin için faydalı olmuştur.

 

Sevgiler

 

Proboyut!

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.